به گزارش شهرآرانیوز، رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران گفت: شیوع آبله میمون علاوه بر آمریکا، اروپا و آفریقا، در برخی از کشورهای آسیایی نیز مشاهده شده است.
به همین خاطر به همکاران و مسئولان هشدارهای لازم را میدهیم تا نسبت به گسترش احتمالی این بیماری غافلگیر نشوند و امکانات لازم را مهیا کنند.
ایرج خسرونیا افزود: به دلیل شیوع آبله میمون که شاید مجدد عدهای از هموطنان را تهدید به مرگ کند، باید نسبت به تامین واکسن مناسب و دارو گوشزد کرد.
چون با وجود ویروس کرونا و احتمال شیوع بیماری آبله میمون، این احتمال برای به وجود آمدن ویروس با سویه جدیدتر مطرح بوده، به همین خاطر توصیه میشود از هماکنون واکسن و تجهیزات لازم تهیه و تامین شود.
وی با اشاره به گرانیها و پرکشیدن مواد غذایی ضروری از سفره مردم، اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که به دلیل ضعف سیستم ایمنی و بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی، بیماریهای عفونی مانند آبله میمون، کرونا، سرخک و ... شیوع بیشتری پیدا کنند.
خسرونیا ادامه داد: آبله میمون از نظر علائم شباهتهایی به آنفلوانزا دارد، ولی با بدن درد، لرز، تب، استخوان درد شدید، به خصوص با تورم غدد لنفاوی گردن و دستها همراه است. چون بیمار سخت درگیر میشود و گاهی منجر به مرگ میشود.
وی تاکید کرد: هنوز داروی خاصی برای این بیماری در نظر گرفته نشده، ولی مهمترین اقدام رعایت نکات پیشگیرانه، بهداشت فردی و زدن ماسک است.
او با هشدار نسبت به اینکه هنوز ویروس کرونا از کشورمان خارج نشده است، گفت: این انتظار برای عود و شیوع مجدد کرونا وجود دارد به همین خاطر توصیه میشود افرادی که واکسن کرونا تزریق نکردهاند حتما در اولین فرصت اقدام کنند و در صورت لزوم دز سوم و حتی دز چهارم را نیز تزریق کنند.
همچنین علاوه بر رعایت بهداشت فردی و اجتماعی سیستم ایمنی بدن خود را نیز با تغذیه مناسب تقویت کنند.
رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران تصریح کرد: از آنجایی که بیماری آبله میمون در جوندگان بهویژه موش نیز قابلیت گسترش دارد، باید از تماس با اینگونه جانوران خودداری شود. شستن دستها و ماسک زدن مهم است و باید از خوردن غذا و آبی که احتمال آلودگی دارد، اجتناب کرد.
ایرج خسرونیا افزود: تعرفه پزشکی باید بر اساس قانون و تصویب نامههای سالهای گذشته منطبق با میزان تورم افزایش یابد، ولی با وجود افزایش چهل تا پنجاه درصدی تورم، دولت فقط ده درصد تعرفه پزشکی را افزایش داد که این عادلانه نیست و با این رخداد بیمارستانها و مطبها دچار مشکلات شدید مالی و حتی ورشکستگی یا عدم امکان ارائه خدمات خواهند شد.
خسرونیا ادامه داد: هزینهها چند برابر شده و نمیتوان این هزینهها را با این میزان تعرفه و حق ویزیت از بیماران تامین کرد. از سوی دیگر بدون اینکه زیرساختهای لازم برای صدور نسخه الکترونیک محیا شود با این وضع قطعی برق و اینترنت، پزشکان و بیماران با مشکلات متعدد مواجه شده اند.
گاهی اختلال در ثبت کدهای خدماتی برای آزمایشگاه یا رادیولوژی موجب شده تا خدمت دیگری به جای آنچه پزشک تقاضا کرده ارائه شود.
منبع: تجارت نیوز